Çarşamba, Şubat 17

0xa'dan Geri Doğru Say !






/*Sürekli aklımda olan zamanım olsada yazsam dediğim bir yazı.Eleştiri var, özeleştiri var, var oglu var.

Bugün farkettiğim bir durum değil ama yinede bugün bir kez daha geri kalmışlığın, gelişmekte olan bir ülke olamamışlığın[internette] acı yüzüyle karşılaştım.

Ülkede Cristiano Ronaldo'nun ülkesine çağırdığı ablanın kim olduğunu, Dan Bilzerian denen pezevengin[affınıza sığınarak] açık açık zina teklif ettiği kadının mesleğini, hobilerini, kendisini ve dahi O Ses Türkiye birincinin kim olduğunu gayet iyi şekilde biliyorsunuz değil mi ?

Peki yazıya başlığı veren "0xa" ne olduğu konusunda bir fikriniz var mı ? Yahut ileri düzey makaleler bulamadığı için okullarda yarım yamalak öğretilmiş ingilizce ile internette bunun ne olduğun öğrenip daha fazla geliştirmek isteyen insanların olduğu konusunda bir fikriniz var mı ? Peki bunların kim olduğunu biliyor musunuz ? Bilmiyorsunuz !

Aslında bende bu sıralar farkettim. Nasa hekleyen türk hek timin varlığını, anonymous hekleyen ayyıldız timin varlığını vs. peki sizlerde farkettiniz mi ?

Şu yukarıda yazdığım satırların yokluğunda ortaya çıkmış abiler, kardeşler bunlar google'den herkese açık dosyaları bulup biz Nasa hekledik diyenler, biz yurtdışına operasyon[arkadaşlar bordo bereli] yapıyoruz tüm hepsinden intikam alıyoruz diyenler işte bunlar hep bu yoklukta ortaya çıkan insanlar, eğitimsizliğin ve öğrenilecek kaynakların yokluğunda ortaya çıkmış insanlar.

Google aramalarında .doc .pdf bulmayı insanlara hekırlık olarak gösteren insanlar yetiştirdik son 5-6 senedir, nasıl olduysa bir türlü önüne geçilemedi bu furyanın. Kimisi bu furya ile yüzük kitap sattı, kimisi hayal. Eğitimsizliğin bir sebebide bunlar. Medyada tanıdığınız iki tane gazeteci mi var ? O zaman Adwors kuponu gösterip ben google hekledim diyebilirsiniz mesela, yahut Rusya'da binlerce site heklendi diye haber yaptırabilirsiniz kimse bilmez bakkal, manav siteleri hekleyip öteki gün uyanacak adamın "-yav gardaş bizim suçumuz ne?" diyebileceğini yahut televizyonlara çıkıp uçak, helikopter gibi araçlar düşürebilirsiniz kimse size nerede düşürdün, sen efonalti misin ? Uçak savar mısın ? Diye sormayacaktır mesela. Yeter ki tanıdığınız olsun ideolojilerinizde yakınsa sağcı sağ gazetede şahlandırır, solcusu sol gazetede ne ala memleket.

Ülkenin en iyi üniversiteleri polisle çatışma konusunda uzmanlaşıp birbirine molotof yapmayı öğretirken bu ülkede bir cahillik baş gösteriyor. İnsanların arayıpta bulamadığı, bulamadığı için öğrenemediği şeyleri "BİLMİYORUM" diyemediği için insanları zehirlemeyi tercih ediyorlar. Halbuki Benim Ülkem'de hakediyor iyi makalelere sahip olmayı, ileri derecede araştırmalar ile yazılmış programlama dillerinde ki kitapları ama bu ülkede insanlara hayal satmak daha cazip ve olanıklı geldiği için;

"x86-x64 Architecture Reverse Engineering"
"ARM ASM Analyz"
"Linux Kernel Exploitation"
"Stack Buffer Overflow" ~[World Release 1996][TR Respect Enderunix]
"Heap Overflow" ~[ASLR BYPASS, DEP BYPASS, NX BYPASS, PAX]
"Heap Overflow(Malloc Maleficarum)
"Format String Vuln" ~[TR Respect Enderunix]
"ROP ATTACK, SOP ATTACK"
"Use After Free"

Bir çok kişi bilse daha mutlu olabileceği şu ve şuna benzer basit konuları bilemeyecek ne yazık ki. Yahut;
Şurada yazılan ve tarihe geçmiş makalenin http://insecure.org/stf/smashstack.html aslında http://phrack.org/issues/49/14.html aracılığıyla yayınladığını ve 1996 yılında bu çalışmanın yapıldığını isteselerde bilemeyecekler. Okullarımızda verilen zayıf ingilizce ve matematik eğitimi yüzünden ingilizcesi olmadığı için okuyamayacak, matematiği olmadığı için sorun çözme kapasitesini kaybettiği için okuduğu makaleden bir sonuç çıkaramayacaktır ne yazık ki.

Bugün nasayı heklediğini söyleyen arkadaşlardan onlarcası daha gelecek ve abilerinin yaptıkları gibi aynı şeyleri yapıp medyada haber olacaklar, egoları tatmin olacak, komutanları moderatörlük verecek onlara, sosyal medyada google "feys" yazıp giren insanlardan "-helal olsun kardeşim" yazıları okuyup şahlandıracak içinde ki hekırlık duygularını ve polise saldıran, ağaç için ülkeyi karıştıran ülkemin güzide okulunda ki insanlar ise yaptıklarını birer anı olarak saklayıp ileride okullarının getirdiği iyi profiller sayesinde plazalarda çalışıp "kafilerini" yudumlarken pencereden baktıklarında kendilerininde içinde bulunduğu kocaman betonlar görecekler. Ve bizde hala "nasayı" hekleyen, "uçak" düşüren, "adwors" kuponuyla google hekledim diye milleti kandıran andavalların yalanlarıyla uyuşan millete bakıp bir kez daha ve dahi çok kez daha üzüleceğiz. */


Son zamanlarda takım olarak ne yapsak, ne etsekte farklı bir şeyler anlatabilsek diye düşündüğümü doğrudur. Bunun için insanlara programlama dilinde bir tek 2+1 toplamayı öğretmeyi reddettiğimizde doğrudur, farklı şeyler yapıp bir üst basamaklara tırmanmak konusunda ki gayretimizde kişisel değil vatan ve millet sevgisinden kaynaklı olduğuda doğrudur. Elimizden geleni yapmaya çalıştığımız Türkiye'de çok fazla rastlanmayan ya da endüstriyel hale getirilmiş şeyleri free şekilde makale haline dökmeye çalışma çabalarımız her daim sürecek, umut ediyoruz ki
site:nasa.gov ext:pdf araması yapmayı öğrenen arkadaşlardan farklı, "union all select 1,2,3,4#" ile sql çekmekten farklı, "kanka server var mı?" diyen arkadaşlardan farklı, "2.x.x kernel root exploit var mı?" diye çöp forumlarda gezen arkadaşlardan farklı, sosyal medyada sürekli onun bunun yazdığı research konularını retweet eden arkadaşlardan farklı bir nesil yetişecek, umut ediyoruz ve destekliyoruz.

( Ronaldo'nun çağırdığı cansu taşkın, bilzerian'ın çağırdığı nil anka,  o ses türkiye şampiyonu emre sertkaya, Secde ederek şehadete ulaşan Şehit Komiser Umut Tunçay, Kahpece pusu kurularak Şehit edilen ve İdil'de ki operasyona adı verilen Ersin Yıldırım, 53 Yaşında Şehadete kavuşan ve oğlu'nun her saati her günü "- babam gideli şu kadar saat oldu" diyerek saydığı Şehit Osman Yurt, Kürt olan ve kendi isteğiyle teröristlerle çatışmaya gelip kahpece şehit edilen Abdulselam Özatak, kahpece, şerefsizce yapılan saldırıcı sonucu kızıyla beraber şehadet şerbeti içen Şehit Polis Mehmet Şenol Çiftçi ve minik yavrusu Mevlüde İrem Çiftçi. Bunlarıda biliyorsunuz değil mi ?)

*/S.K Ö.K .Y.T A.Ç H.İ /* TG

1 yorum:

  1. Abi ellerine sağlık, olayları çok iyi analiz etmişsin. Umarım toplum olarak bir bilinçlenme oluşur.
    -Nethunt3r

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.